جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

شبکه های اجتماعی

شاید این مطالب برایتان مفید باشد

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

فصل انار و تهیه رب انار در روستای ساتیاری کرمانشاه

فصل انار

معرفی روستای ساتیاری روستای پلکانی ساتیاری در منطقه اورامانات که قبلا در سایت مراسم ایرانی معرفی شده است، قرار دارد. ساتیاری یکی از قدیمی ترین

معرفی روستای ساتیاری

روستای پلکانی ساتیاری در منطقه اورامانات که قبلا در سایت مراسم ایرانی معرفی شده است، قرار دارد. ساتیاری یکی از قدیمی ترین و زیباترین روستاهای این منطقه است. ساتیار به معنی همدلی و همیاریست. این روستا در فصل زمستان پر از برف بوده و در فصل بهار پر از درختان متنوع و بسیار سرسبز است.

مردم این روستا به زبان کردی (جافی سورانی) صحبت می کنند.

فصل چیدن انار و تهیه رب

جشن انار یکی از جشن هایی است که در این روستا در فصل چیدن انار برگزار می شود.
خانواده ها در چیدن انار به همدیگر کمک می کنند هر سال توریست ها و عکاسان زیادی برای دیدن این مراسم به این روستا سفر می کنند.
چیدن انار در اواخر مهر ماه و اوایل آبان انجام می شود بعد از چیدن انار ها، زنان به کمک چوبی که به پشت انار های از وسط نصف شده می زنند دانه های انار را جدا کرده و سپس در کیسه هایی ریخته و مردان شروع به لگ کردن آن ها برای گرفتن آبشان می کنند.
بعد از اتمام این کارها انار ها را در اجاق های بزرگ که دیگ بزرگی روی آنها قرار داده می شود می جوشانند. در نهایت رب و یا محصولاتی که با انار می توان تهیه کرد را به شیوه ای که مختص خودشان است تهیه می کنند.
جشنواره های محلی دیگری از جمله جشنواره گیاهان دارویی، غذاهای محلی، موسیقی محلی، لباس و پوشش محلی، جشن شب یلدا، نوروز و … برپزار می شود.

سفر به روستای ساتیاری

برای رسیدن به این منطقه ابتدا به پاوه در کرمانشاه بروید و از آنجا به روستای ساتیاری به راحتی و با ماشین شخصی خود می توانید بروید. روستای ساتیاری در فاصله ۵ کیلومتری شمال شرقی شهر باینگان و در فاصله ۱۲۵ کیلومتری شهر کرمانشاه واقع شده است.

امرارمعاش مردم روستا

امرار معاش روستایان این منطقه بیشتر از طریق دامداری و باغداری و تولید صنایع دستی است.

حتما بخوانید
فالوده شیرازی

در این روستا میوه هایی از قبیل گیلاس, هلو, آلو, زردآلو, گلابی, انگور, انجیر, انار, گردو, بادام و… موجود می باشد و محصولات دامی از قبیل شیر، ماست، کره، پنیر، کشک و روغن حیوانی موجود است.

صنایع دستی از قبیل گیوه، دست سازهای چرمی، تابلو فرش و قالی … در روستای زیبا و کردنشین ساتیاری توسط مردم روستا عرضه می شود.

جاذبه های گردشگری

منظره روستا با پوشش جنگلی تنک بلوط، پسته کوهی، گلابی کوهی، زالزالک، انجیر کوهی، آلبالوی کوهی … که جانوران و پرندگان زیادی در آن زندگی می کنند

حتما بخوانید
رفتار شناسی ایرانیان ( تقلید گرایی ) - آداب و رفتار ایرانیان

کوهستان های گرده، بالانه، کوپانه، دوله خر، کانی بهاره و آتشگاه که زیستگاه انواع جانوران و رویشگاه انواع گونه های گیاهی خوراکی، داروئی و گل های زیبا می باشد.

آبشار دو طبقه دربند گرده ( راوی گرده Drawi Gardah ) با ارتفاع حدود ۶۰ متری

فریحگاه دیره نیان (Deranian) با منظره ای زیبا و چشمه معدنی بی نظیر و سفره خانه سنتی

صخره بسم الله ، تله کابین و درخت بنه یا سقز تنومند، از دیگر جاذبه هایی است که سبب می شود هر ساله گردشگران زیادی به این منطقه سرازیر شوند.

حتما بخوانید
تالاب خورخوران بندر خمیر هرمزگان

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *