آش بختیاری – آش کاردین
آش بختیاری – آش کاردین در زبان محلی آش کوردیم هم گفته میشود.
معروفترین آشی است که #بختیاری های منطقه جنوب غربی زاگرس برای صبحانه می خورند.
کارده یا همان کاردین گیاهی خودرو است که اواخر زمستان در کوههای منطقه سبز میشود و به صورت خام اصلا قابل خوردن نمیباشد و بسیار آزار دهنده است.
گیاه کاردین را با سنگ بزرگ خوب له کرده و با جو خرد شده مخلوط و در آب داغ می ریزند کمی خمیر ترش شده اضافه می کنند و شب تا صبح می گذارند تا تخمیر شود .
اول صبح روی آتش می گذارند و می پزند.
در نهایت آش ترش خوشمزه ای میشود.
[quote]
اگه به این منطقه سفر کردید حتما این غذای خوشمزه و لذیذ را امتحان کنید.
[/quote]
یک پاسخ
سلام
این گیاه رو باید حتما با دستکش بکَنیدو خورد کنید وگرنه دستتون حساسیت می زنه و خارش و سوزش داره،،،
در زمانهای گذشته که بزنج کم بود از جو استفاده می کردن وگرنه با برنج بسیار خوشمزه تره،،،