جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

شبکه های اجتماعی

شاید این مطالب برایتان مفید باشد

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

قیقناق تبریز یا خاگینه !

قیقناق تبریز یا خاگینه

قیقناق یا همان خاگینه یکی از دسرهای محبوب در منطقه آذربایجان است. این دسر را می توان به عنوان دسر یا عصرانه و صبحانه سرو

قیقناق یا همان خاگینه یکی از دسرهای محبوب در منطقه آذربایجان است. این دسر را می توان به عنوان دسر یا عصرانه و صبحانه سرو نمود. معروف ترین قیقناق ، قیقناق تبریز است. ماده اصلی تشکیل دهنده این غذای مقوی تخم مرغ و آرد است. کلمه خاگینه از خاگ که به معنی تخم مرغ است گرفته شده است. امروزه خاگینه را به مدل ها و با اسم های مختلف در سراسر ایران می توانید ببینید. خاگینه قالبی، خاگینه توپر، خاگینه تبریزی، خاگینه پفی، خاگینه سه رنگ نمونه ای از نام هایی است که برای این دسر نام برده می شود.

در ادامه طرز تهیه چند نوع خاگینه را باهم خواهیم آموخت. این دسر وقت کمی از شما میگیرد و تقریبا طبخ آن ۵-۱۰ دقیقه زمانبر است.

 

مواد لازم خاگینه‌ساده:

تخم مرغ: ۲ عدد

ماست شیرین: ۲ قاشق غذاخوری

آرد: ۲ قاشق غذاخوری

روغن: به مقدار لازم

بکینگ پودر :۱ قاشق چایخوری

گردو: به مقدار لازم

شکر: ۱ لیوان

آب: ۳/۴ لیوان

زعفران دم‌کرده: به مقدار لازم

هل: به مقدار لازم

حتما بخوانید
اورامان تخت، منطقه هورامان در منطقه کردستان

 

طرز تهیه شربت:

ابتدا آب را روی شعله می گذاریم تا به جوش آید بعد شکر را به آن اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا کاملا حل شود و تا وقتی که قوام بیاید در حرارت ملایم باید بجوشد. سپس زعفران دم شده را اضافه میکنیم و هل را نیز به صورت له شده و یاد درسته اضافه می کنیم مقدار هل و زعفران کاملا به سلیقه شما بستگی دارد و میتوانید به مقدار دلخواه استفاده کنید.

شکر، آب، زعفران و هل را با هم درون قابلمه مخلوط می‌کنیم و می‌جوشانیم و بعد می‌گذاریم خنک شود.

 

طرز تهیه خاگینه ساده:

ابتدا تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و بعد ماست هم زده را به آن اضافه میکنیم و در نهایت کم کم آرد را به مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم تا یکدست شود. ماهیتابه را روی حرارت می‌گذاریم و مقداری روغن (حدود دو قاشق) می‌ریزیم. مواد را درون ماهی تابه میریزیم و شعله را روی حرارت کم میگداریم و درِ ماهیتابه را می‌گذاریم تا خودش را بگیرد. وقتی یک طرف آن سرخ شد، با کمک سینی گردی طرف دیگر آن را برمی‌گردانیم و مجدد بر روی شعله میگذاریم. تا طرف دیگر هم سرخ شود.

حتما بخوانید
فصل انار و تهیه رب انار در روستای ساتیاری کرمانشاه

در مرحله آخر بعد از برش به شکل دلخواه برش ها را در شیره سرد شده قرار می دهیم و یا شیره را روی خاگینه می ریزیم و یک یا دو ساعت استراحت میدهیم  تا شیره را به خوبی به خودش جذب کند. در انتها بعد از قرار دادن خاگینه در ظرف مناسب به مقدار دلخواه گردو برای تزیین آن استفاده می کنیم.

 

مواد لازم خاگینه یا قیقناق تبریزی:

ماست: ۲ قاشق غذاخوری

آرد: ۲ قاشق غذاخوری

بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری

تخم مرغ: ۲ عدد

آب: ۲ لیوان

شکر: ۱ لیوان

روغن: به میزان لازم

زعفران دم شده: به میزان لازم

هل: به میزان لازم

دارچین: به میزان لازم

گردو: به میزان لازم

گل محمدی: به میزان لازم

گلاب: به میزان لازم

 

طرز تهیه شربت قیقناق یا خاگینه تبریزی:

ابتدا دو لیوان آب را در قابلمه ای روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش بیاید سپس شکر را اضافه می کنیم و هم میزنیم تا کامل داخل آب حل شود و اجازه می دهیم شربت قوام بیاد. زعفران را به مقدار لازم دم کرده و به آن اضافه می کنیم. و گلاب نیز به مقدار دلخواه با این مواد اضافه میکنیم

 

حتما بخوانید
موتورچی (دایه دایه وقت جنگه)

طرز تهیه خاگینه یا خاگینه تبریزی:

تخم مرغ ها را در ظرفی کامل هم میزنیم سپس به ترتیب ماست و آرد و بکینگ پودر را به مخلوط اضافه می کنیم و خوب هم میزنیم تا مواد یکدست شوند و در آخر زعفران دم کرده را اضافه کنید. توجه داشته باشید که زغفران برای این مقدار مواد در ۲ قاشق آب حل شده باشد.

مقدار کمی روغن در ماهی تابه ریخته و اجازه میدهیم کمی گرم شود. برای پخت قیقناق تبریز می توانید مواد را قاشق قاشق در ماهی تابه بریزید و سرخ کنید تا دسر لقمه ای داشته باشید.

گزینه دیگر این است که کل مایه به دست آمده را داخل ماهی تابه بریزید یه طرفش را سرخ کرد و بعد مثل روش قبل طرف دیگر را نیز سرخ میکنیم. بعد از سرخ شدن یا برش میزنیم و در داخل شیره قوام آمده قرار میدهیم یا رول کرده و در شیره قرار میدهیم و اجازه می دهیم چند جوش بخورد. در انتها خاگینه را در ظرف دلخواه خود قرار دهید و بعد با گل محمدی، هل، دارچین و گردو خرد شده آن را تزیین کنید و اگر رولی کردید می توانید قبل از قرار دادن در شیره داخل رول پر کنید. 

بعضی از افراد نیز این روش را ترجیح میدهند:

نصف مواد خاگینه را داخل تابه میریزیم و در ماهی تابه را میگزاریم بعد اینکه مواد خودش را گرفت گردو ، دارچین، هل و گل محمدی را روی مواد به صورت یکدست میریزیم و بعد نصف بعدی مواد خاگینه رو روی مواد میانی میریزیم.

حتما بخوانید
دره خزینه پل دختر در استان لرستان

 

نکات مهم:

  1. توصیه می شود این دسر خوشمزه را با چای سرو کنید.
  2. تهیه قیقناق با شیره انگور به خوشمزه شدن آن کمک زیادی میکند.
  3. بعضی در خاگینه از آرد مخصوصی به نام آرد ایرمیک یا آرد سمولینا استفاده می‌کنند که عطر و طعم خاصی به آن می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *