جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

شبکه های اجتماعی

شاید این مطالب برایتان مفید باشد

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

جغوربغور زنجان غذای سنتی شهر زنجان

وقتی از شهرهای ایران حرف می‌زنیم، بخشی از صحبت ها مربوط به غذاهای سنتی هر منطقه‌ست. غذاهایی که منحصربفرد هستند و طعم فراموش نشدنی دارند.

وقتی از شهرهای ایران حرف می‌زنیم، بخشی از صحبت ها مربوط به غذاهای سنتی هر منطقه‌ست. غذاهایی که منحصربفرد هستند و طعم فراموش نشدنی دارند.

یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی ایرانی که مربوز به خطه زنجان است، “جغوربغور” هست.

این غذا با مواد اولیه ساده تهیه می شود اما طعم فوق العاده ای دارد.

اگرچه این غذا با روش‌های مختلف در شهرهای مختلف ایران طبخ می‌شود اما جغوربغور اصالتا برای شهر زنجان است.

طرز تهیه جغوربغور 

این غذا با ترکیب غوره، فلفل، پیاز، جگر، دل و قلوه تهیه می شود. همچنین برای طبخ این غذا از روغن حیوانی استفاده می شود.

حتما بخوانید
باسترماپلو غذای محلی اردبیل - غذای سنتی

عموما این غذا با سبزی، ترشی و دوغ خورده می‌شود اما این بخش کاملا اختیاری هست.

واویشکا، توتُوِی، حسرت الملوک و جئز بئز، از جمله اسم‌های دیگه جغوربغور هستند که تو استان‌های دیگه ایران مثل گیلان، فارس، آذربایجان تهیه و سرو می شود.

برای خوردن این غذا بهتر هست که وارد بازار بزرگ و قدیمی زنجان بشید می تونید با پرس و جو از مغازه دارا این راسته را پیدا کنید. بله راسته ! شاید هیچ جای ایران بازاری را پیدا نکنید که یک راسته جدا فقط برای جگرکی‌ ها داشته باشد.  این مکان به شما این امکان را میدهد که  جگر را به هر نوعی که دوست دارید سرو کنید.

حتما بخوانید
گنبد نمکی جاشک

این راسته بر عکس تصورتان شلوغ و پر سروصدا هست و هر قشر آدمی در این محل مشغول تست و خوردن جغوربغور هستند.

کارگران فصلی روستایی، بازار ها، توریست های خارجی که فقط برای امتحان کردن جغور بغور به راسته جگرکی های بازار آمده‌اند، زنان و مردان و خانواده ها همه و همه با میل زیادی به این فضا آمده اند.

 

شما می‌توانید جگر موردنظر خود را انتخاب کنید، وزن کنید، بخرید و بعد درخواست کنید که آن را برایتان سیخ کنند.

حتما بخوانید
اولین حمام دوش دار تهران کجاست؟

ترکیب پیاز، گوجه، فلفل سبز، جگر، کمی قوره، نمک و فلفل. بهترین ترکیب برایتان خواهد بود.

این غذا در دو، سه دقیقه آماده می شود. نیمی از مشتریان دور آشپزها جمع می‌شوند. و حتی برای کسانیکه اولین بار است که نحوه طبخ جغوربغور را می بینند فیلم می گیرند.

مغازه ها

داخل مغازه‌ها ساده است. اغلب دو طبقه با ارتفاع کم دارند. میز و صندلی‌ها پلاستیکی هستند و میزها همه به هم پیوسته و یا به صورت چند نفره چیده شده‌اند. به جای سفره، روی هر میز یک سینی بزرگ گرد است و غذا و نانی که سفارش داده را روی آن می‌گذارند.

حتما بخوانید
آش ترش زنجان

با اینکه بهترین جگر در این بازار سرو میشود اما قیمتها بسیار مناسب و ارزان‌تر از جاهای دیگر مخصوصا شهرهای بزرگی مثل تهران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *