چلو دیزی کاشان از غذاهای خوش مزه محلی این استان میباشد . البته باید توجه داشت که این غذای لذیذ به طور مخصوص به شهر کاشان تعلق نمی گیرد و مختص روستایی از توابع شهر کاشان به نام خالدآباد است. این غذای محلی کاشان خوشمزه ، باب دندان بسیاری از گردشگران و مسافران سفر کرده به کاشان است و با موادی همچون برنج، گوشت بره، لوبیا چشمبلبلی، پیاز، زردچوبه و نمک پخته می شود.
در ادامه به اختصار به طرز تهیه چلو دیزی کاشان خواهیم پرداخت :
مواد اولیه و لازم غذای محلی کاشان :
برنج سفید: ۴ پیمانه
لوبیای چشم بلبلی: ۲ پیمانه
گوشت برۀ تازه: ۰.۵ کیلوگرم
پیاز: ۲ عدد
زردچوبه: ۳ قاشق چای خوری (با توجه به ذائقۀ خود کم یا زیاد کنید)
نمک: به میزان لازم
روغن پخت وپز: حدود ۱۰۰ گرم (نصفِ لیوان)
نکته : توجه داشته باشید که این مقادیر برای شش نفر در نظر گرفته شدهاند.
طرز پخت چلو دیزی کاشان :
در مرحله اول حتما هر دو پیاز را خرد نمایید و در قابلمه بریزید. سپس مقداری روغن به آن اضافه کرده و پیازها را سرخ کنید.
حالا شروع به تفت دادن زردچوبه ها کنید تا بوی آن از بین برود.
سپس گوشت بره را خرد کنید (قطعات درشت باشند).
قطعات خرد شده گوشت را به همراه لوبیاها به پیازهای سرخ شده اضافه کرده و بگذارید با حرارت متوسط بپزد.
حدوداً بعد از گذشت ۳۰ دقیقه ۱ قاشق چای خوری نمک را اضافه کنید (می توانید کمتر استفاده کنید) و بگذارید بپزد. نمک آب محتویات غذا را گرفته یا بهقول معروف آبش را میکشد.
بعدازاینکه مطمئن شدید محتویات غذا همگی به خوبی پخته شدهاند – ازجمله گوشت و لوبیا – برنج سفید را بشویید و به همراه ۶ پیمانه آب، نمک و مابقی روغن درون قابلمه ریخته به مخلوط گوشت و لوبیا اضافه کنید. حالا بگذارید غذای محلی کاشان بر روی حرارت بالا بپزد و آب آن به مرور زمان بخار گردد. سپس آن را با حرارت متوسط دَم کنید؛ مانند برنج کته یا دَمی.
غذای شما بعد از مرحلۀ دَم کشیدن آمادۀ سرو کردن است. میتوانید آن را با چاشنی های گوناگون مانند ماست سرو کنید.
امیدواریم از خوردن این غذای محلی کاشان لذت ببرید .