کاچی جزو دسرهای ایرانی می باشد که بیشتر در ماه رمضان برای افطار سرو می شود و همچنین برای خانمی که به تازگی زایمان کرده باشد سرو می شود.
کاچی را می توانید در وعده صبحانه نیز سرو کنید.
زمان آماده سازی و زمان مورد نیاز برای پخت آن حدود ۳۰ دقیقه می باشد.
مواد لازم برای کاچی
- آرد: ۳۰۰ گرم ( برنج و گندم )
- کره: ۲۰۰ گرم
- شکر: ۲۰۰ گرم
- آب : حدود ۷ لیوان
- گلاب : ۱ لیوان
- پودر هل : ۱ قاشق مرباخوری
- پودر پسته و دارچین : برای تزئین
طرز تهیه کاچی :
آرد را به همراه کره یا روغن روی حرارت ملایم تفت می دهیم تا طلایی شود.
شکر و آب را نیز روی حرارت قرار می دهیم تا شکر در آب حل شود.
بعد زعفران را دم کرده و گلاب را به آن اضافه می کنیم.
بعد آن را به آرد و روغن اضافه می کنیم اگر آب نیاز داشت دوباره به آن آب اضافه می کنیم تا کمی رقیق شود بعد مجدد روی حرارت می گذاریم تا روغن بیفتد.
توجه داشته باشید که کاچی را در این مدت هم نزنید و در صورت امکان از شعله پخش کن استفاده کنید.
در آخر پودر هل را اضافه میکنیم و زیر گاز را خاموش می کنیم
برای تزیین از پودر پسته ، دارچین و یا هر چیز دیگری که دوست داشتید می توانید استفاده کنید. و تا زمانی که گرم است میل کنید.
در تهیه کاچی به موارد زیر توجه کنید:
- در تهیه این دسر از عسل یا نبات آسیاب شده به جای شکر میتوان استفاده کرد.
- همچنین از تخم مرغ برای پخت آن برای خانمهایی که تازه زایمان کردند استفاده می کنند.
- توجه داشته باشید که آرد را نباید سرخ نکنید بایستی تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد.
- جای کره از روغن گیاهی و یا روغن های حیوانی در پخت کاچی می توان استفاده کرد.
- کاچی نباید خیلی سفت و یا شل باشد و غلظت آن باید در حد فرنی باشد.
- به جای آرد گندم میتوان از آرد برنج الک شده استفاده کرد.