غذای قله ماسوا با نام دیگر کله پاچه با کشک از غذاهای اصیل شهر ایلام میباشد غذاهای تاریخی و اصیل ایرانی دارای طعم و مزه ی بی نظیری میباشند . در ادامه با طرز تهیه این غذای خوشمزه همراه شما خواهیم بود .
مواد لازم غذای قله ماسوا :
کله : یک عدد همراه با چهار عدد پاچه
پیاز : سه یا چهار عدد
سیر : چهار الی پنج حبه
نخود نیم کوب شده : یک پیمانه و نیم
برنج نیم دانه : دو قاشق غذا خوری
زردچوبه ، فلفل سیاه و نمک : به میزان دلخواه
کشک : یک شیشه بزرگ
نعناع : دو قاشق غذا خوری ( سر صاف )
طرز تهیه کله پاچه همراه با کشک( غذای قله ماسوا )
قبل از هرچیز باید کله و پاچه را به خوبی تمیز کرد .
ابتدا کله و پاچه ها را در یک قابلمه بزرگ همراه با نخود نیم کوب شده قرار دهید .
سپس بر روی آن آب ریخته روی شعله قرار داده تا به جوش آید ، آب روی کله را کاملا بگیرد .
پس از آن که کف روی قابلمه را گرفتید پیاز و زردچوبه را اضافه کنید .
زمانی که کله نیم پز شد ( حدود یک ساعت بعد ) به آن نمک بیفزایید .
در مرحله بعد کشک و برنج نیم دانه شسته شده را به کله پاچه اضافه کنید .
بگذارید قله ماسوا که به مدت سه الی چهار ساعت به آرامی کاملا بپزد .
بعد از پخت کامل در یک تابه پیاز ، سیر تفت دهید به آن فلفل ، مقدار کمی زردچوبه و سپس نعناع را اضافه کنید .آن ها را تفت داده ، توجه کنید نعناع زیاد تفت نخورد زیرا باعث تلخی غذا می شود .
این محتویات را به قابلمه اضافه کنید .
اجازه دهید قله ماسوا ده الی بیست دهید دیگر بجوشد و طعم مواد با هم مخلوط و لعاب بیندازد .
کله پاچه ما آماده است در ظرف سرو کنید و از طعم لذیذ و متفاوت آن لذت ببرید .